Haberler

Bayrampaşa'da işyeri yangını22 Kasım 2016 Salı
Bayrampaşa Kilimciler Sanayi Sitesi'nde meydana gelen yangın kontrol altına alındı

Olay Yeri Adresi: Bayrampaşa Muratpaşa Mah. Eski Edirne Asfaltı Baltaş Kilimciler Sanayi Sitesi 
Olay Tarihi: 22.11.2016
Olay İhbar Saati: 10:23
İlk Müdahale Ekipleri:
10:24 çıkış Eyüp İstasyonu 3 Araç  10:27 varış
10:30 çıkış Bayrampaşa Grup 4 Araç 10:36 varış
Özellikli Araçlar:
2 Kocayusuf, 3 Afet Müdahale ve Söndürme Aracı, 2 Dar Alan İtfaiye Aracı (Yengeç) 2 Köpük Su Kulesi, Merdiven, Tüp Aracı gibi.
Yardımcı Ekipler: Gaziosmanpaşa, Fatih, Şişli, Bağcılar, Kocasinan, Kadıköy, Çavuşbaşı, Beylikdüzü, Kemerburgaz, Avcılar, Mimarsinan, Yakacık, Kurtköy ve Çatalca İtfaiye İstasyonları
İSKİ'ye ait: 13 su ikmal aracı
İlçe Belediye Aracı: 13 su ikmal aracı
TOPLAM: 92 Araç, 212 Personel
Köpük: Yangına müdahale çalışmalarında yaklaşık 20 ton köpük kullanılmıştır.

Yangının ihbar edilmesiyle birlikte 3 dk.da olay yerine varan ilk müdahale ekibi (Eyüp  İstasyonu) yangının yoğun duman ile birlikte alevli surette dahilde ilerlediğini görmüş köpük ile müdahalesini gerçekleştirerek olay yerine takviye ekipler talep etmişti.

Seyir halindeki Bayrampaşa, Fatih, Gaziosmanpaşa, Şişli İtfaiye gruplarına ilave ekipler ve çok sayıda su ikmal araçları diğer istasyonlardan olay yerine hareket ettirilmiştir.

İBB İstanbul İtfaiyesinin dünya standartlarındaki imkan ve kabiliyetleri çerçevesinde tam donanımlı ve çok fonksiyonel özellikli araç ve ekipmanlar bu yangında etkin görev yapmıştır.

Geniş alanda hızlı seyreden bu yangın yaklaşık 6 saatte kontrol altına alınmıştır. Etkin söndürme maddesi olarak 20 ton köpük kullanılmıştır. 3 Blok ve 7 kattan müteşekkil hızlı yanıcı plastik hammadde işyerleri ile muhtelif atölye ve dükkanların bazıları yangından etkilenmiştir.

Yangın çıkış sebebi ile ilgili tespit çalışmaları sürmektedir. Bu kapsamda yangının ihbarından önce önemli bir süre olayın fark edilemediği, görüldüğü anda da kendileri tarafından müdahale edilmeye çalışıldığı ancak yangının alt blok zemin plastik granül hammadde dükkanı dahiline sıçrayarak geliştiği anlaşıldı. Kolay yanıcı ve parlayıcı maddeler vasıtasıyla kat dahili ve üst katlara da kısa sürede sirayet ettiği değerlendirilmektedir. Çıkış noktası olarak işyerine ait saç baca ve alt kısmına tekabül eden yerdeki atık karton koli ve benzeri malzemelerin bulunduğu yer olarak öngörülmektedir.

Olay yeri görüntülerinin izlendiğinde yangının saat 10.10 civarında kameralara yansıdığı, ilk ihbarın saat 10.23 de başka iş yerinde olan bir vatandaş tarafından yapıldığı belirlendi.

 Bayrampaşada işyeri yangını - Haberler - İstanbul İtfaiyesiBayrampaşada işyeri yangını - Haberler - İstanbul İtfaiyesiBayrampaşada işyeri yangını - Haberler - İstanbul İtfaiyesiBayrampaşada işyeri yangını - Haberler - İstanbul İtfaiyesiBayrampaşada işyeri yangını - Haberler - İstanbul İtfaiyesiBayrampaşada işyeri yangını - Haberler - İstanbul İtfaiyesiBayrampaşada işyeri yangını - Haberler - İstanbul İtfaiyesiBayrampaşada işyeri yangını - Haberler - İstanbul İtfaiyesiBayrampaşada işyeri yangını - Haberler - İstanbul İtfaiyesiBayrampaşada işyeri yangını - Haberler - İstanbul İtfaiyesiBayrampaşada işyeri yangını - Haberler - İstanbul İtfaiyesiBayrampaşada işyeri yangını - Haberler - İstanbul İtfaiyesiBayrampaşada işyeri yangını - Haberler - İstanbul İtfaiyesiBayrampaşada işyeri yangını - Haberler - İstanbul İtfaiyesiBayrampaşada işyeri yangını - Haberler - İstanbul İtfaiyesi